mei 7, 2019

6 redenen om vandaag nog zonnepanelen te installeren op je dak

We weten een ding zeker, iedere dag komt de zon weer gratis op. Het is natuurlijk zonde als we niets doen met deze energie. Steeds meer huishoudens leggen daarom zonnepanelen op hun dak. Maar waarom zou je voor zonnepanelen kiezen? In dit artikel vind je 6 redenen om vandaag nog zonnepanelen op je dak te laten installeren.   

Lage energiekosten
Wat is er nou fijner dan aan het einde van de maand een lagere energierekening te krijgen. Het voordeel van zonnepanelen is dat ze meteen beginnen te besparen als ze op je dak liggen. Eerst zorgen ze dat de apparaten bij je in huis voldoende stroom hebben. De stroom die je overhoudt lever je terug aan het netwerk. Aan het einde van het jaar wordt verrekend hoeveel je hebt gebruikt en hoeveel je hebt terug geleverd. Dit bedrag wordt met elkaar verrekend, dit noemen ze salderen. Met rendabele zonnepanelen op je dak weet je zeker dat je de energierekening een behoorlijk stuk omlaag kan krijgen.

Snel op je dak
De meeste zonnepanelen worden vaak binnen een dag op je dak geplaatst. Meestal zit de meeste tijd in het vinden van een geschikte plek voor de omvormer, dit stukje techniek zorgt ervoor dat de opgewekte energie ook weer terug geleverd kan worden aan het netwerk.  

Minder afhankelijk van energieleveranciers
Met zonnepanelen op je dak ben je een stuk minder afhankelijk van bedrijven die energie verkopen. Je wekt immers je eigen energie op. Uiteraard is het in Nederland ook wel eens bewolkt en in de wintermaanden schijnt de zon minder, daarom kan je nog niet helemaal losgekoppeld worden van het netwerk.

Huis meer waard
Heb je een koophuis? Dan helpen zonnepanelen vaak bij het vermeerderen van de waarde van je huis. Gemiddeld kunnen duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, je huis wel 5.000 euro meer waard maken. Daarnaast zorgt het vermelden dat je huis zonnepanelen op het dak heeft, voor meer geïnteresseerde kopers.    

Steeds betaalbaarder
Veel mensen geven aan dat zonnepanelen een flinke investering zijn. We zien gelukkig dat er steeds meer mogelijkheden zijn om zonnepanelen aan te schaffen. Zo zijn er initiatieven om zonnepanelen te huren, wordt er in coöperaties samengewerkt om de aanschaf goedkoper te maken en de opbrengsten te delen. Ook zijn er regelingen waardoor de aanschaf een stuk aantrekkelijker wordt. Een beetje rondkijken levert meestal de perfecte situatie voor jou op.   

Maar bovenal… duurzaam!
We hebben de belangrijkste reden om zonnepanelen aan te schaffen tot het laatst bewaard. Zonnepanelen zorgen ervoor dat we steeds minder afhankelijk zijn van vervuilende brandstoffen. Goed voor ons klimaat en onze planeet. Zo kunnen we een mooiere wereld doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen.

Om ons steentje hieraan bij te dragen werken we aan een platform waarmee je de energie die je zelf opwekt kan delen met jouw buurt. Zo zijn we niet slechts duurzaam bezig, maar helpen we elkaar ook nog een handje. Kijk voor meer informatie op deze website.