april 5, 2019

Powerchainger ontvangt innovatie subsidie voor platform om energie te delen

Powerchainger heeft een innovatie subsidie ontvangen voor het ontwikkelen van een energie platform. De start-up uit Groningen gaat met steun van Economic Board Groningen de komende maanden onderzoeken of huishoudens rechtstreeks energie met elkaar kunnen delen.

Powerchainger start pilot om energie te delen
Dankzij de steun van de Economic Board Groningen kan Powerchainger de komende maanden zijn energie concept verder uitwerken en bouwen aan een prototype. De werkzaamheden moeten leiden tot een platform waarop energie rechtstreeks, transparant en eerlijk met elkaar kan worden gedeeld. Powerchainger start dit voorjaar een pilot in het Eemsdelta gebied. Samen met de huishoudens die deelnemen aan de proeftuin, onderzoekt Powerchainger zowel de technische mogelijkheden om energie te delen, alsmede de behoeften en ervaringen van de deelnemers.

Energie delen om elkaar te helpen
Powerchainger is een technologische start-up met een bijzondere missie: het versnellen van een energietransitie waarin íedereen mee kan. De veranderingen die plaatsvinden in ons energie gebruik, ziet het bedrijf als een belangrijke kans. Nederland moet nieuwe oplossingen vinden om anders om te gaan met energie. Met name Groningen biedt veel kansen om hierin voorop te lopen. Powerchainger is dan ook trots dat het bedrijf Founded in Groningen is.

Het motto van Powerchainger is ‘energie om te delen’. Dat motto is niet zomaar gekozen. We wekken met elkaar steeds meer energie zelf op. Powerchainger ziet in het delen van energie veel potentie. Het delen van energie voorkomt verspilling, is duurzaam en voorziet in de behoefte van een groeiend aantal huishoudens dat door de toenemende energielasten onvoldoende mee kan komen in deze maatschappij.

Het is eigenlijk heel simpel. Het delen van energie is niet alleen een belangrijke stap richting een fossielvrije samenleving, maar biedt ook kansen voor een nieuwe deeleconomie die stimuleert om beter te zorgen voor elkaar en onze leefomgeving.

De Economic Board Groningen steunt innovatieve ondernemers
Met steun van de EBG kunnen bedrijven zoals Powerchainger een belangrijke stap zetten op het gebied van innovatie in Groningen. Begin 2014 hebben het rijk, de provincie Groningen, gemeenten en de NAM een overeenkomst gesloten waarin is besloten om een economisch versterkingsprogramma op te starten voor het aardbevingsgebied. Hieruit is onder meer de Economic Board Groningen ontstaan. De EBG richt zich onder meer op innovatie in de sectoren bouw, 5G, ICT, toerisme en groene chemie & energie.